Co mi padlo do oka #06/2016 - druhá část

8.6.16
Krásný slunečný den,
     slíbila jsem vám ještě druhou část výběru knih, které mi padly do oka z červnové nabídky. První část byla spíše ze žánru krimi a detektivek. Tahle druhá část bude trošičku z volnějšího soudku, takže třeba milovníci oddechového čtení a trochy romantiky si možná přijdou v tomto výběru na své.
     Takže, bez dalšího protahování se na to pojďme podívat.



Anotace - S láskou tvá


Poutavý a podmanivý příběh tří žen: Valerie, která se těší, až se vymaní z vlivu despotického otce, ale sotva se postaví na vlastní nohy, otěhotní a brzy nato zůstane sama, její dcery Briony, a Tessy, upjaté a přehnaně starostlivé matky Valeriina partnera a babičky Briony. Ta v dospělosti, dlouho po smrti svého otce, začne pátrat po tom, proč se s prarodiči z otcovy strany nesměla stýkat. Postupně se rozplétá síť léta nastřádaných křivd a zamotaných osudů.
Jednu chvíli se všechno zdá být krásné a dokonalé, ale pak otočíte list a životy postav jsou v troskách. Neštěstí se podepíše na rodinných vztazích, které pokřiví lži, tajnosti a neochota odpouštět.
Nakladatelství: BB Art
- zamotané osudy a nějaké to tajemství, to je prostě něco pro mě. Tuším, že to asi moc odpočinkové nebude, ale i tak to bude příjemná změna :-)

Anotace - Matčiny dary


Když Ceciliina matka skončí v důsledku zákeřné Alzheimerovy choroby v pečovatelském ústavu, rozhodne se Cecilie dát do pořádku rodný dům. Během úklidu narazí na matčiny úhledně zaznamenané seznamy všech vánočních dárků, které rodina v průběhu čtyř desetiletí nejen darovala, ale také dostala. A ke každému dárku se váže životní příběh nějakého člověka. Tyto seznamy jsou pro Cecilii určitým vodítkem pro sepsání rodinné historie od konce 19. století až po současnost…
Jedinečná kniha, která se stala v Norsku bestsellerem, je úžasnou cestou časem i obrazem jedné neobyčejné rodiny.
- taky vám připadá, že knihy s tématem Alzheimera je poslední dobou vydáváno dost? Kniha každopádně vypadá dost zajímavě


Anotace - Eclipse Bay

Rodiny Harteů a Madisonů se vždy nenáviděly. Nenáviděli se jejich dědečkové. Nenáviděli se jejich otcové. Jako další generace by se Hannah a Rafe měli nenávidět také, jenže Hannah Harteová – úspěšná svatební koordinátorka se skeptickým pohledem na manželství – si moc dobře pamatuje na dávnou noc na pláži, kdy se z Rafea stalo mnohem víc než jen „ten pitomý Madisonův kluk“. A Rafe si vzpomíná na hrdinské gesto, jež prokázalo, že nespoutaný duch Hannah je silnější než jakákoliv nenávist – a zachránilo ho před téměř jistým zatčením.
Nyní se Rafe a Hannah po letech opět shledávají díky překvapivému dědictví a vracejí se do Eclipse Bay a k nepřátelství, jež stále rozděluje a zároveň spojuje jejich rodiny. A objevují cosi, co je příjemné a znepokojující zároveň. Rafe a Hannah nenávist necítí. To ani zdaleka...
- já mám prostě ráda knižní série, nemůžu si pomoct. Od Amandy mám doma tuším jednu její knihu, bohužel je jen jednou z mnoha, která stále čeká. Ovšem tahle kniha vypadá na zajímavou rodinou ságu.

Anotace - Kylandovo vykoupení


Pro Tenleigh Falynovou je každý den v chudém hornickém městečku bojem o přežití, proto doufá, že získá vysokoškolské stipendium a unikne tak krutému životu. O stipendium, které místní těžební společnost udílí jen jednomu studentovi, bojuje i Kyland Barrett, jenž nade vše touží odejít z města, které mu nepřineslo nic než bolest.
Ani jeden z nich se nechce k ničemu uvazovat, jediný okamžik ale vše změní. Co se stane, když vyhrát může jenom jeden? Když jen jeden bude moci odejít? A co se stane s tím, který zůstane?
Kylandovo vykoupení je příběh o zoufalství a naději, ztrátě a oběti, o bolesti a odpuštění, ale především je to příběh o hluboké a nekonečné lásce...
- já vím, ty obálky jsou děsně kýčovité. Ale jelikož už mám tři knihy z této série doma, tak je jasné, že musím dokoupit čtvrtý i pátý díl, což je tento. Já sama jsem ještě Archerův hlas nečetla, ale kamarádka mi říkala, že to je moc pěkné. Troufla bych si to možná přirovnat ke knihám J. Lynn. Uvidíme.

Anotace - Dvojí život

Když Tara a Emerson najdou dopis jejich blízké přítelkyně Noelle, která se dobrovolně rozhodla opustit tento svět, uvědomí si, že celé roky vedla druhý život, o kterém ony ani Noellini nejbližší neměli ani tušení. Proč se rozhodla odejít? Vždyť dávala lidem život – pracovala léta jako porodní asistentka a zdála se všem okolo spokojená a šťastná. Co ji vedlo k tomu, aby dlouhá léta tajila, že byla náhradní matkou jiným párům? A mohla tahle podoba jejího pokání napravit pocity viny? Kniha rozplétá soukromá dramata čtyř žen a jejich rodinných tajemství, která měla zůstat navždy skryta.
- tak tohle bude asi silný příběh. Na tuhle knihu mě nalákala prostě anotace a doufám, že se k ní brzy dostanu


Anotace - Alfa

Pikantní erotický příběh, který vám rozproudí krev v žilách!
Když se to stalo poprvé, připadalo mi to jako zázrak. Účty se mi kupily a dosahovaly takové výše, že by se mi je nikdy nepodařilo splatit. Krom toho jsem právě přišla o práci… A náhle, když už jsem ztratila naději, se ve schránce objevila obálka. Bez zpáteční adresy. Na ní moje jméno a uvnitř šek na deset tisíc dolarů. Stačilo by to na zaplacení všech dluhů a ještě by mi něco zbylo. Mohla bych se soustředit jen na školu. Začít zase žít. Dali byste si na mém místě ten šek proplatit?
Já to udělala. A pak znovu a znovu.
Po roce mi kdosi zaklepal na dveře. Před domem stála černá limuzína a její šofér mi řekl jen: „Přišel čas splatit dluh.“
Nastoupili byste?
Já jsem nastoupila.
Ukázalo se, že někomu dlužím sto dvacet tisíc dolarů. A že mu teď patřím.
- opravdu za to nemůžu, ale já tyto knihy prostě můžu :-D, některé jsou sice slabší, ale jiné nejsou vůbec špatné. Já doufám, že tato série bude patřit do těch lepších. Jesinda totiž píše skvěle, takže předpokládám, že mě nezklame. Její série Falling byla super. Líbí se mi, že další díly její série vždy vypráví o jiných vedlejších postavách, stejně tak jako to má J. Lynn.
Takže to jsou další knihy, které bych si ráda zakoupila a přečetla. Co vy na ně? Máte nějakou zkušenost s autorem nebo už se samotnou knihou? Podělte se. A zaujalo vás třeba něco?

9 komentářů:

  1. Dvojí život, ten si určitě koupím a docela mě zaujala i S láskou tvá. Hezký výběr knih, to bude super počteníčko.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám radost, že tě z toho aspoň něco upoutalo, kolikrát se divím, protože moje výběry jsou poněkud zvláštní :-D

      Vymazat
  2. Kylandovo vykoupení mě taky láká, já četla od autorky Stingerův pád a kniha se mi moc líbila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Před pádem jsou ještě tři díly :-) Kéž by bylo více času na čtení. Nějak to nestíhám :-)

      Vymazat
  3. Skvělý výběr :) Určitě mě láká Kylandovo vykoupení :) A ostatní knihy taky vypadají dobře :) Pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Matčiny dary si dělám zálusk a S láskou tvá taky vypadá dost dobře :)

    OdpovědětVymazat
  5. První, druhá a pátá kniha....to jsou tipy pro mě :-)
    O všem? Ovšem!

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[