Měsíční shrnutí 03/2016

7.4.16
A je to tady, vylezlo sluníčko a já pociťuji jarní útlum. A to sakra velký. Minulý měsíc jsem měla na kontě 8+1/2 knihy a teď??? Pouze tři. Ano, vidíte dobře. Jen tři. No nic, co se dá dělat, snad se to zase zlepší. u všech třech knih jsem měla celkem raketový start....50-90 stran na jeden zátah, ale pak třeba tři až čtyři dny nic. Práce, pobíhání venku a omalovánky. Kterým prostě věnuji denní světlo. Nebudu propadat panice, vše je to o náladě a chuti. Někdy si říkám, když mám těch kousků víc. Že je to jako kdybych četla závodně, ale není tomu tak. Věřte, že jsou i jiní, kteří za ten měsíc přečtou těch knih mnohem víc. No, nebudu to víc okecávat a jdeme na to :-)
17. Neviditelná zranění - Věra Fojtová - 03/2016
18. 7 dní - Deon Meyer - 03/2016



Neviditelná zranění byla recenzním výtiskem od nakladatelství MOBA. Kniha byla skvělá a ten, kdo vyloženě vyhledává tématiku holocaustu a druhé sv. války, by po této knize měl sáhnout. Kniha napsala česká autorka Věra Fojtová, která čerpala ze skutečného příběhu. Můžu vám říct, že jsem ještě hodně dlouho po přečtení měla opravdu skličující pocity. Perfektní čtení. 
Hodnocení: 5/5







Další kniha byla také recenzní výtisk, opět od nakladatelství MOBA. Jednalo se o třetí díl série, takže je jasné, že mi nemohl chybět. Deon Meyer opět dokázal, jak vynikající je autor. Jeho knihy mě opravdu baví, jsou nevšední, zasazené do africké kultury a velmi poutavé a napínavé. Kdo ještě neokus ani jeden z Meyerových románů, pak by to měl jistě napravit.
Recenze ZDE: 7 dní
Hodnocení: 4/5
Recenze: 1_ Ďáblova hora , 2_ 13 Hodin





A jako poslední tu máme opět recenzní výtisk, tentokrát však od nakladatelství LEDA, které mi zaslalo knihu z úplně jiného soudku, než na který jsem zvyklá. Historická romance ze staré Anglie. A víte co? Nakonec to nebylo vůbec špatné a kniha se mi opravdu moc líbila. Zjistila jsem, že se rozhodně nemusím bát i jiných žánrů ( tedy těch méně akčních), ale klidně mohu do svého hledáčku zařadit i oddechovou četbu pro ženy. Knihu doporučuji všem romantičkám a všem milovnicím Austenové a sester Brönteových.
Hodnocení: 4/5

9 komentářů:

  1. Ono nejde o to množství, ale o to, jestli Ti čtení přinášelo radost - a já věřím, že přinášelo :) Držím palce na duben, ať je čtenářské tempo pro Tebe příjemné a uspokojivé :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky :-). Vždy to přináší radost, i když tomu nemůžu bohužel věnovat tolik času, kolik bych si přála :-)

      Vymazat
  2. Březen byl hodně kritický i pro mě, taky jsem přečetla pouhé tři knihy, ale v mém případě je to kvůli maturitě za rohem :D

    OdpovědětVymazat
  3. Každý měsíc není stejný. Já měla v březnu 9, ale byly tam také tenké kousky, ale teď to bude mnohem slabší. Starosti, zkrátka nepříznivé období a hned čtu jednu knížku týden, i když se mi líbí. A přečetla jsi pěkné kousky, to je hlavní :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Právě, i když by člověk sto krát chtěl, tak nemůže jen číst a číst. Starostí je spousta, pak i věci okolo rodiny atd. Musíme taky žít přece :-D

      Vymazat
  4. O množství přeci až tak nejde - hlavně, když čtení člověka těší :) A jak tak koukám na hodnocení, tys měla tenhle měsíc při výběru docela šťastnou ruku!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejde a máš pravdu, štěstí jsem měla, všechny knihy za to opravdu stály :-)

      Vymazat
  5. Ja to ted mam naopak. Porad ctu a vubec nemaluju. Uz mi to ale chybi, tak to budu muset napravit.;) jenze ted jeste budu muset poprat zahradku...no, proste jsou ty dny kratke.;)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[