RECENZE: Ztracený - Tim Weaver

5.2.19





Nastoupil do metra a už nikdy nevystoupil
Info o knize:
  • název: Ztracený
  • série: David Raker #3
  • autor: Tim Weaver
  • žánr: detektivky, romány, thrillery
  • nakladatelství: Mystery Press
  • rok vydání: 10/2018
  • počet stran: 432
Všichni, kdo znají Tima Weavera ví, že se mohou při čtení jeho knih spolehnout na skvělou spisovatelskou kvalitu, napínavost, čtivost a poutavost každého příběhu. Těch co ho neznají je jistě už jen hrstka a vždy na takové čtenáře apeluji, aby s volbou jeho knih nijak neotáleli, protože se ochuzují o skvělý čtenářský zážitek.

Ztracený je třetím dílem série s Davidem Rakerem, mužem, který se věnuje hledáním ztracených osob. Oslovují ho různí lidé, kteří se snaží dopátrat svých blízkých, přátel, či rodinných příslušníků, kteří se nějakým způsobem ztratili. Některé případy jsou jednoduché, jiné složitější než se na první pohled zdá. A tak je tomu právě u Ztraceného.

Sam Wren je obyčejný muž a manžel. Jednoho prosincového dne nastoupil jako každý jiný den do metra a vyrazil do práce, ale nikdy tam nedošel. Samova manželka tedy vyhledá Davida, aby ji pomohl s hledáním. Policie opět uvízla na mrtvém bodě a Sam je prostě k nenalezení. Není divu, že je policie bezradná, protože sám David nechápe, jak je možné nastoupit do metra a nikdy z něj nevystoupit….

Pátrání po Samovi Davida zavede ale mnohem dál, než čekal. Přijde na kloub něčemu složitějšímu a temnějšímu. A jak to tak bývá a jak jsme u Weavera zvyklí, Davidu Rakerovi půjde mnohokrát o život. Hledat ztraceného muže není tak jednoduché jak by se dalo čekat, obzvláště, když na povrch začnou vyplouvat určité okolnosti jeho zmizení.

Idylické manželství zřejmě není tak idylické jak ho Samova manželka prezentuje. Sam zřejmě skrýval nejedno tajemství a to zapříčinilo jeho zmizení. Společně s Davidem se pustíme do pátrání a opět se nebudeme stačit divit, kam až nás zavede.

Recenze psána pro portál Chrudimka.cz 


1 komentář:

  1. Tento autor mě úplně minul a já si říkám, jestli to není škoda! :)

    Gabux

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[