Unboxing - 07/2016_2

11.7.16
Krásné slunečné pondělí!
Mám tu pro vás jednu rozbalovačku z pátku, nějak jsem neměla čas ji vložit na blog.
Balíček tentokrát přišel od nakladatelství Šulc a Švarc. 
Možná jste na jejich FCB stránce postřehli, že vypisovali konkurz na recenzování jejich novinky od Oty Ulče. Tak jsem to zkusila a to hlavně proto, že kniha je ze skutečného života, není to žádná fikce, ale realita. Je to prostě osudový příběh a podle anotace bude jistě skvělý!
Pojďme si společně rozbalit balíček...






Ota Ulč napsal pozoruhodný životní příběh své čínsko-švýcarské manželky Priscilly Lim. Její dědeček založil čtyři banky, obchodní komoru a stal se ambasadorem císařského dvora, ale prosperitu rodiny rozvrátil jak Mao Ce-tung, tak Čankajšek a Priscilla se jako úplně chudá princezna vydala do New Yorku, kde pracovala pro UNICEF. Tam se poznala s plebejským emigrantem z Plzeňska Otou Ulčem. Pro Číňany byla málo žlutá a naopak v Americe byla až příliš rasově jinobarevná, a nejvíc se jí dotklo, když ji někdo označil za Japonku. Není divu, že Priscilla vstoupila do rasově smíšeného manželství s Otou Ulčem, s kterým se nikdy nenudila. Třikrát spolu objeli celý svět a přesvědčili se, jak je rozmanitý a bohatý a kolik v něm vře nesnašenlivosti, kolik absurdit člověka obklopuje a co všechno ho může obohatit, a na těch cestách se s nimi nebude nudit ani čtenář.



Všimla jsem si, že štěstí mělo i mnoho jiných blogerů, tak jsem opravdu zvědavá, jaký na ni budeme mít názor. Rozhodně to bude zajímavé čtení!

Mějte se hezky a užívejte sluníčka, dokud ještě je ;-)

9 komentářů:

  1. To bude určitě velmi zajímavá kniha! Přeji hezké počteníčko :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj. Mám jí taky a už jsem jí začala troch číst a styl psaní se mi líbí. Nechybí humor a ty krásné fotografie ze života jsou krásný bonus. Přeji hezké čtení.

    OdpovědětVymazat
  3. Také ji mám doma, včera jsem rozbalovala. Že moc krásně voní? :D

    OdpovědětVymazat
  4. dneska uz treti rozbalovacka s touhle knizkou, vy me stvete, se po ni fakt budu muset podivat, vypada dost dobre :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Štvát bych Tě tedy nechtěla, ale pokud to zapříčiní další přírůstek do knihovny, tak mi to doufám odpustíš :-D ;-)

      Vymazat
  5. Moc zajímavý titul, budu se těšit na recenzi :) Hezký den, Míšo :)

    OdpovědětVymazat
  6. Knihu jsem ještě nikde neviděla, tak jsem zvědavá na Tvou recenzi :)
    Měj se hezky a pěkné čtení :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za tvůj komentář :-)

Autorská práva

Vyhrazuji si plné právo na své osobní a soukromé myšlenky, hodnocení a celkový popis knihy. Kopírování vlastního textu je zakázáno. Použité obrázky obálek knih pocházejí buď ze serveru goodreads.com, bux.cz nebo databazeknih.cz. Pokud u fotek není uveden zdroj, pak jsou mou vlastní tvorbou. Použité úryvky či citace z knih, jsou vždy označené kurzívou a jsou ohraničeny uvozovkami, nevyhrazuji si na ně tedy žádná práva. Ta, podle zákona, náleží autorům knih.

© Knižní deníček. Úpravu šablony provedla Lucy Lillianne. Titulní obrázek vytvořila Knižní deníček. Optimalizováno pro Firefox.
[